Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie contabila

Acordarea esalonarilor la plata. Ce au adus cele mai noi modificari?

Data actualizarii: 25 Iulie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
esalonarea la plataobligatiile fiscaleredimensionarea garantieigarantiiordonanta

In acest an, au fost aduse modificari privind conditiile de acordare a a esalonarilor la plata a obligatiilor bugetare printr-o Ordonanta de Urgenta aprobata de Guvern care prevede extinderea ariei creantelor care pot fi esalonate la plata, incluzand in aceasta categorie:

    Creantele stabilite de alte organe si transmise spre recuperare ANAF
    Diferentele de obligatii fiscale stabilite prin declaratiile fiscale si declaratii rectificative de catre contribuabili in perioada de derulare a unei esalonari.


Pot forma obiect al garantiilor inclusiv bunurile mobile care, desi au durata normala de functionare expirata, au fost supuse reevaluarii potrivit regulilor contabile in vigoare.

Extinderea ariei creantelor care pot fi reesalonate la plata are scopul, pe de o parte, sa creasca gradul de recuperare a obligatiilor fiscale detinute de catre contribuabil, iar, pe de alta parte, sa sprijine mentinerea activitatii contribuabililor viabili din punct de vedere economic si care au un comportament pozitiv aratat tocmai prin intentia de plata, esalonata, a obligatiilor bugetare.

De asemenea, vor fi reglementare situatiile in care contribuabilul solicita inlocuirea sau redimensionarea garantiei, iar soldul sumelor ramase din esalonare este inferior plafonului reglementat de ordonanta (de pana la 5.000 lei in cazul persoanelor fizice si, respectiv, 20.000 lei in cazul persoanelor juridice). Astfel, se propune ca in aceste situatii, organul fiscal sa procedeze la eliberarea garantiilor, intrucat contribuabilii aflati in situatii similare care solicita esalonarea sumelor al caror cuantum este sub plafon, nu trebuie sa depuna garantii.

Prin eliberarea garantiilor de catre organul fiscal, acestea pot fi utilizate de catre contribuabili pentru dezvoltarea activitatii.

Sursa: Ministerul Finantelor Publice






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X